O investiție în valoare de aproape un milion de euro, fonduri europene, le-a permis autorităților locale din comuna doljeană Podari să îmbunătățească infrastructura școlară și să le ofere elevilor condiții moderne pentru studiu și sport.
Astfel, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, a fost construită o clădire-anexă în cadrul școlii gimnaziale din localitate, care cuprinde o sală de festivităţi cu o capacitate de 200 de locuri, la parter, laboratoare de fizică, chimie-biologie și limbi străine, la etaj, vestiare și grupuri sanitare. De asemenea, a fost amenajat un teren sintetic de sport pentru handbal, baschet și fotbal, au fost realizate lucrări de izolare termică a școlii și au fost amenajate alei pietonale și locuri de parcare.
În cadrul aceluiași proiect, laboratoarele au fost dotate cu mobilier, instrumente și aparatură necesare desfășurării de către elevi a unor lucrări practice din diferite domenii și discipline științifice și tehnice.
Beneficiarii investiției cu fonduri europene sunt cei peste 500 de elevi ai Școlii Gimnaziale Podari, cadrele didactice și personalul auxiliar.
Proiectul implementat de Primăria comunei Podari a avut o valoare totală de aproximativ 4,4 milioane de lei, din care 4,1 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.
Investițiile au fost finanțate prin Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.1b – Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel dedicat învăţământului obligatoriu.
Acesta nu este singurul proiect finanțat prin POR 2014-2020 de care a beneficiat școala gimnazială din comuna Podari. Autoritățile locale au reușit să atragă fonduri europene și pentru creșterea eficienței energetice și reabilitarea unității de învățământ. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 2,8 milioane de lei, o finanțare nerambursabilă de 2,2 milioane de lei și a fost implementat în cadrul Axei prioritare 3, Prioritatea de investiții 3.1b.